Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Odprtje Krekovega središča v Komendi 05.06.2019

Vljudno vabljeni na otvoritev KREKOVEGA SREDIŠČA, poslovne enote Inštituta Antona Trstenjaka v Komendi.

Dogodek bo v Komendi, Krekova ulica 10, v četrtek, 13. junija 2019 od 14.00 do 15.00 ure.

   

Po več letih adaptacije povprečno velike stanovanjske hiše iz 70-ih let, Inštitut Antona Trstenjaka odpira enoto za razvoj alternativnih bivanjskih in drugih programov za kakovostno staranje in medgeneracijsko sožitje. Odločilna spodbuda je bil projekt LAS Za mesto in vas »Krekovo lokalno središče« za severozahodno Ljubljansko urbano regijo, ki poteka med 1.1.2018 in 30.6.2019. Za izvajanje projekta skrbita Zavod medgeneracijsko središče Komenda in Inštitut Antona Trstenjaka. Projekt sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

S tem dogodkom se zaključuje projekt LAS Za mesto in vas »Krekovo lokalno središče« za severozahodno Ljubljansko regijo. Dejavnosti bomo, skupaj z novimi partnerji, jeseni nadaljevali in nadgradili v okviru projekta LAS Za mesto in vas – »Medgeneracijski razvojni program Krekovo središče 2«. Namen tovrstnih aktivnosti je, da se v današnjih razmerah urbanizacije in staranja prebivalstva v Krekovem središču razvija nove načine za povezovanja krajevne skupnosti in solidarne medsebojne pomoči.

  

Prosimo, da udeležbo potrdite na telefonsko številko 01 433 93 01 ali na elektronski naslov info@inst-antonatrstenjaka.si najkasneje do 6.6.2019.

 

Tekst: Marta Ramovš