Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

LAS – tematski delavnici za pripravo projektov 19.05.2015

Si želite, da bi imeli v vašem kraju možnost urbanega vrtnarjenja? Bi radi ob vaši šoli postavili eko vrt in pridelke prodali na mobilni lokalni tržnici? Menite, da vaš kraj potrebuje igrišče za aktivno preživljanje prostega časa? LAS je pravi naslov, da vašo idejo tudi uresničite.

Vabimo vas, da se prihodnji teden udeležite tematskih delavnic, kjer bomo vašo idejo umestili v strategijo lokalnega razvoja:


1. »LAS – nove razvojne priložnosti na področju kmetijstva, lokalne samooskrbe in razvoja podjetništva«, ki bo v torek, 26. maja 2015, ob 18.00 uri v Mladinskem centru Mengeš, Slovenska cesta 28, Mengeš.

Nekaj primerov projektov, ki so se na temo izvedli v prejšnjem finančnem obdobju:  Lokalna hrana na premičnih stojnicah Moj eko vrt Biodinamični vrt pri OŠ Brezno-Podvelka Ekološki zbirni in distribucijski center za zelenjavo Zasaditev travniških sadovnjakov Mobilna lokalna tržnica.

 

2. »LAS – vključevanje mladih, starejših in drugih ranljivih skupin«, ki bo četrtek,28. maja 2015, ob 18.00 uri v Centru Ivana Hribarja, Dvorana Marjance Ručigaj, Ljubljanska cesta 12/f, Trzin. 

Primeri izvedenih projektov s področja ranljivih skupin:   Do znanja preko izobraževanjaPreprečimo osamljenost Vseživljenjsko učenje za življenje / Preprečevanje uporabe drog med mladimi Igrišče za aktivno preživljanje prostega časa / Iz preteklosti v sedanjost za prihodnost.

 
Delavnici sta namenjeni vsem, ki se želijo aktivno vključiti v razvoj podeželja in pripravo Strategije lokalnega razvoja, ključnega dokumenta za delovanje vsake LAS, predvsem pa vsem, ki jih to področje zanima.


Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se prijavite preko spletnih obrazcev -kmetijstvoranljive skupine.


RRA LUR v sodelovanju z Občinami Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice