Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Brezplačni prevozi na klic v Medvodah 03.12.2020

Starostniki v občini Medvode, ki ne morejo več uporabljati lastnega vozila in težko najdejo pomoč sorodnikov ali znancev za nujne prevoze, se lahko odslej obrnejo na prostovoljce. Ti jim bodo omogočili brezplačni prevoz do trgovine, zdravstvenega doma, bolnišnice in drugih nujnih opravkov.

Starostniki, ki potrebujete prevoz, pokličite na brezplačno številko 080 10 10 vsak delavnik med 8.00 in 16.00.

 

V okviru projekta je Javni zavod Sotočje Medvode v uporabo prejel novo električno vozilo s katerim je potovanje udobno, okolju prijazno in varno, saj je poskrbljeno za zavarovanje voznika in sopotnikov. Rezervacijo prevoza je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

 

Projekt je primer medgeneracijskega sodelovanja, saj prostovoljne prevoze opravljajo tako mladi, kot tudi mlajši upokojenci. Brezplačni prevozi bodo starejšim omogočili večjo mobilnost in socialno vključenost ter s tem boljšo kvaliteto življenja v tretjem življenjskem obdobju.

 

Projekt LAS Zapeljemo vas se bo izvajal dve leti, vrednost projekta pa znaša 25.923,96 EUR, od tega 17.497,17 EUR prispevata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. V projekt LAS ZAPELJEMO VAS so se združili lokalni partnerji: Občina Medvode, Javni zavod Sotočje Medvode in DEOS Center starejših Medvode.