Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Otvoritev vrta Krekovo središče v Komendi 16.06.2021

V okviru projekta Z roko v roki vas 21. junija 2021 lepo vabimo na otvoritev vrta, ki je plod sodelovanja lokalne skupnosti. Pri oblikovanju in zasaditvi vrta so sodelovali lokalni prostovoljci, starejši in osnovnošolci.
  
Na vrtu, ki smo ga poimenovali VRT ZA VSE, že rastejo prvi letošnji pridelki. V okviru projekta Z ROKO V ROKI, ki ga skupaj izvajata Inštitut Antona Trstenjaka in Zavod medgeneracijsko središče Komenda, izvajamo tudi aktivnost ZELENA SKUPNOST. Pomlad je najprimernejša za sejanje in saditev. Spomladi smo posadili prvo drevo – japonsko okrasno češnjo, postavili smo visoke grede in uredili zeliščni kotiček. Ob sajenju rastlin smo imeli v mislih eno stvar - in sicer, da bo vrt čebelam prijazen. Zato smo posadili medovite rastline in zelišča.

  

VRT ZA VSE pomeni, da je na njem prostor za druženje vseh generacij, tako mladih, ki si bodo s pridelovanjem lastne zelenjave pridobivali prve izkušnje do starejših, že bolj izkušenih, ki bodo svoje znanje predajali mlajšim generacijam. Na vrtu je urejena tudi sprehajalna pot, zato vas vabimo, da se sprehodite po njem. Z otvoritvijo vrta bomo odprli tudi poletno sezono dogodkov na vrtu, o katerih vas bomo redno obveščali preko lokalnih časopisov, spletne strani in oglasne deske pred Krekovim središčem.

  

PROGRAM OTVORITVE (21. JUNIJ 2021)

  

10:00 - DELAVNICA ZA STAROSTNIKE - USTVARJALNA DELAVNICA TER DELAVNICA Z ZVOKI NARAVE

16:00 - DELAVNICA ZA OTROKE

17:00 - URADNI DEL OTVORITVE IN PREDAVANJE G. STANETA JENKA, PREJEMNIKA ČEBELARSKEGA PRIZNANJA ZA ŽIVLJENJSKO DELO

  

Otvoritev vrta je del projekta Z roko v roki, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.