Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Predstavitev projekta Moj očka ima konjička dva na Planet TV 18.01.2023

Predstavitev kmetije Janhar v oddaji Jutro na Planetu

 

V oddaji Jutro na Planetu je bil predstavljen LAS Za mesto in vas projekt  ''Moj očka ima konjička dva''.  

 

Kmetija Janhar je družinska kmetija, ki se ukvarja s konjerejo. Njihovo delo je v veliki meri odvisno od turizma (šola jahanja, vožnja s kočijo). Aktivni so v lokalnem okolju (OŠ, vrtci,...) in širše po Sloveniji. Kmetija je hkrati eden glavnih prireditvenih prostorov za dogodke, ki jih organizira TD Hraše.

 

S pomočjo LAS projekta ''Moj očka ima konjička dva'' so želeli povečati ponudbo za kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa, saj so najbližja otroška igrala oddaljena ca. 3 km. Z ureditvijo igral in hišnega muzeja ter obnovo ograje maneže, osrednjega prostora bodo nadgradili prireditveni prostor, da bo bolj primeren za dogodke TD Hraše. Prostor bo odprt tudi tekom leta in bo na voljo za druženje mamic in igro otrok, ki to v tej okolici resnično potrebujejo. Vzpostavitev hišnega muzeja bo popestril turistično ponudbo kraja.

 

Postopen razvoj infrastrukture za dejavnosti na prostem in nadgradnja opreme za organiziranje prireditev sta primarna cilja projekta. S projektom ustvarjajo pogoje za nova delovna mesta v turizmu. Ureditev infrastrukture je predpogoj za razvoj trženja in ob koncu projekta registracijo nove dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

 

Prispevek si lahko ogledate TUKAJ.