Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

LAS za mesto in vas v novem programskem obdobju 17.02.2023

V četrtek 16. 2. 2023 smo se v prostorih Doma zaščite in reševanja Trzin zbrali člani LAS Za mesto in vas. Najprej je potekala 24. seja Upravnega odbora, kjer sta se obravnavala dva dokumenta - Pogodba o delovanju LAS Za mesto in vas v naslednjem programskem obdobju 2021-2027 in Aneks k pogodbi o nalogah vodilnega partnerja LAS za obdobje 2021-2027.

 

Sledil je slovesen podpis partnerske pogodbe s strani županov občin, ki so vključene v LAS – Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice ter RRA LUR, ki je vodilni partner. S svojim članstvom v LAS nadaljuje tudi Občina Domžale.

 

Sledila je še seja Skupščine. Vse prisotne sta nagovorila župan Občine Trzin, Peter Ložar, in direktorica Regionalne razvojne agencije - ljubljanske urbane regije, mag. Lilijana Madjar. RRA LUR namreč tudi v prihajajočem programskem obdobju ostaja vodilni partner LAS. Na seji, ki jo je vodil predsednik Aco Franc Šuštar, se je predstavila priprava Strategije lokalnega razvoja, potrdili pa so se tudi štirje novi člani LAS. Na seji Skupščine je bila z vsemi člani LAS za mesto in vas podpisana pogodba o delovanju.

 

Veljavna nova pogodba je pogoj za pridobitev evropskih sredstev za obdobje 2021-2027. Veseli nas, da bomo lahko tudi v nadaljnje, skupaj z lokalnim prebivalstvom, gradili razvoj območja po pristopu od spodaj navzgor.