Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Kako razviti projektno idejo? 09.05.2023

V ponedeljek, 8. 5. 2023, smo v Trzinu pričeli z drugim krogom delavnic za pripravo Strategije lokalnega razvoja (SLR).

V prvem krogu delavnic so se, na podlagi idej udeležencev, izoblikovala tri področja, katerim naj bi se delovanje LAS posvetilo v prihajajočem programskem obdobju. Eno od teh je tudi spodbujanje socialne vključenosti.

 

Na podlagi omenjene tematike so imeli udeleženci priložnost razviti projektno idejo. Po manjših skupinah so se posvetili izbrani ideji in na čisto praktičen način spoznali sam postopek priprave projekta. Določili so izzive, ki jih z izbrano idejo rešujejo in ciljne skupine, katerim bo projekt namenjen, razmislili o tem s kom želijo sodelovati ter kaj potrebujejo za samo realizacijo projekta.

 

Hvala vsem udeležencem delavnice za njihovo sodelovanje. Videli smo, da imajo mnogi že bolj ali manj razdelane projektne ideje in upamo, da je delavnica pripomogla k nadaljnjemu razvoju le teh.

 

Obenem tudi lepo vabljeni na naslednjo delavnico, ki bo potekala 23. 5. 2023 ob 17:00 v sejni sobi Občine Medvode. Tudi tam bomo razvijali vaše projektne ideje, in sicer na temo trajnostnega turizma ter naravne in kulturne dediščine.