Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Domžalski apiterapevtski čebelnjak v oddaji Dobro jutro 31.05.2023

Ekipa oddaje Dobro jutro je obiskala domžalski apiterapevtski čebelnjak, ki se nahaja v Študi pri Domžalah. Nekatere dejavnosti čebelnjaka so bile razvite v okviru projekta BeeZOO – Za ohranjanje okolja.

 

Namen projekta je, skozi medgeneracijska druženja, povečati ozaveščenost o pomenu čebel pri ohranjanju okolja in biotske raznovrstnosti. V Češminovem parku, pri Osnovni šoli Domžale (ki je tudi eden od partnerjev projekta) je bila vzpostavljena učna točka ter zasajen medovit vrt. Čebelarsko društvo Domžale je, kot partner v projektu, vzpostavil letno učilnico pri že omenjenem društvenem čebelnjaku ter opremil prostor za demonstracijo in izvajanje apiterapije. Občina Domžale je vodilni partner projekta. Koordinirala je številne aktivnosti (druženja, delavnice, predavanja, pohodi), ki so se izvajale v okviru projekta. Poleg že omenjenih, je partner tudi podjetje BB-BIO.si iz Trzina, ki je pripravil izobraževalne vsebine in predstavil naravno kozmetiko iz medovitih rastlin ter priskrbel biodinamično pridelana semena za zasaditev medonosnih rastlin zelišč.

 

Vabljeni k ogledu petminutnega prispevka (s pričetkom od 1:57:20 dalje).

 

 

Obenem vas želimo povabiti še k ogledu razstave fotografij in izdelkov, ki prikaže aktivnosti v okviru BeeZOO projekta. Razstava je odprta od 22. 5. 2023 do 9. 6. 2023 v Knjižnici Domžale.

Lepo vabljeni!

Prišlo je do napake!