Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Likovna kolonija ob Zbiljskem jezeru 23.06.2023

V okviru zadnjega javnega poziva LAS Za mesto in vas je bil eden od potrjenih projektov tudi Umetnost sodelovanja ranljivih skupin 2. Vodilni partner projekta je Društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju – Barka, partnerji pri projektu pa so še DEOS Center Starejših Medvode, Občina Medvode, Vzgojno izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik, Medobčinsko društvo Sožitje, Zavod za ustvarjanje, raziskovanje in učenje Azum in Javni zavod Sotočje Medvode.

 

Glavni namen projekta je povečati dostopnost do družbenih in prostočasnih umetniških storitev za različne ranljive skupine ter zagotoviti s tem povezano manjkajočo infrastrukturo oziroma prostor, kjer se lahko aktivnosti izvajajo. Gre za nadaljevanje že zaključenega projekta v letu 2021.

 

13. 6. 2023 se je dogajanje v okviru projekta pričelo z Likovno kolonijo ob Zbiljskem jezeru. Svoje likovne spretnosti so pod mentorstvom slikark, Andreje Eržen in Renate Grmovšek preizkusili uporabniki z motnjo v duševnem razvoju ter starostniki, ki prihajajo iz zgoraj omenjenih ustanov. Sodelovali so tudi domači in tuji prostovoljci. Poleg samega ustvarjanja je bil namen dogodka tudi medgeneracijsko povezovanje in druženje udeležencev.

 

Več o dogodku si lahko preberete v prispevku na spletni strani skupnosti Barka: Zbiljsko jezero nas je zopet premamilo v ustvarjanje na Likovni koloniji - Skupnost Barka .