Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Potrjen predlog Strategije lokalnega razvoja 20.07.2023

V sredo 19. 7. 2023 je v sejni sobi Občine Domžale najprej potekala seja Upravnega odbora, nato pa še seja Skupščine LAS Za mesto in vas. Oba organa sta potrdila predlog Strategije lokalnega razvoja LAS Za mesto in vas 2021-2027 (v nadaljevanju SLR). Osnutek dokumenta je bil v preteklih dneh tudi v javni obravnavi. Hvala vsem za pregled in poslane komentarje na vsebino SLR.

 

Ekipa vodilnega partnerja LAS (Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije), že kar nekaj časa pripravlja SLR. Veseli nas, da smo s pomočjo lokalne skupnosti uspeli pripraviti dokument, ki bo podlaga za pridobitev finančnih sredstev za izvajanje LAS projektov v prihodnjem programskem obdobju. Hvala za udeležbo na delavnicah, ki smo jih izpeljali v preteklih mesecih ter hvala za vse predloge, ki smo jih dobili od vas, ki živite ali delujete na območju LAS Za mesto in vas.

 

S potrditvijo predloga SLR je omogočena njegova oddaja na pristojno ministrstvo. Konec leta nam bodo sporočili, kako uspešni smo bili pri oblikovanju SLR. Nato pa bomo lahko začeli z novim obdobjem ter tako izpeljali še veliko projektov, ki bodo pripomogli k razvoju območja.

 

Vabljeni k ogledu potreb, ukrepov in kazalnikov SLR. Ti bodo namreč podlaga za izbor tem projektov v prihodnjem programskem obdobju. Dokument se nahaja pod priponkami.