Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Naj se raziskovanje domačih krajev začne! 23.10.2023

Šest občin, povezanih v LAS Za mesto in vas, je že štiri leta nazaj vzpostavilo skupni spletni portal (www.odmestadovasi.si), z namenom spodbujanja turizma. Vabljeni k ogledu spletne strani, kjer boste našli zanimive razloge za obisk Medvod, Domžal, Komende, Mengša, Trzina in Vodic. Na interaktivnem zemljevidu so predstavljene različne točke, od kulturnih in naravnih znamenitosti, do lokacij, ki so zanimive za športne dejavnosti.

 

Projekt Table Panorama App je nadaljevanje prej opisanega, izvajati se je začel izvajati v marcu in traja eno leto. Vodilni partner projekta je Občina Vodice, ostali partnerji v projektu pa so še Občina Medvode, Občina Mengeš, Občina Trzin in Turistična zveza Medvode.

 

Na območju občin Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice bodo postavljene informativne table, kjer so na panoramskem posnetku označene kolesarske in pohodniške poti ter druge zanimive lokacije, vredne obiska. Fizični zemljevid je povezan z že obstoječo mobilno aplikacijo, kjer vas znana osebnost povede do različnih informacij o turistični ponudbi. S prepletom digitalnega in analognega sveta je turistična ponudba približana mlajšim generacijam, ki vsakodnevno uporabljajo mobilne aplikacije. Izdane pa bodo tudi tiskane vsebine, za vse tiste, ki jim je analogni svet še vedno bolj blizu.

 

S projektom, ki se sofinancira iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, se poskuša domače in tuje goste povabiti k preživljanju prostega časa v domačem okolju ter k obisku znamenitosti, ki se nahajajo v neposredni bližini glavnega mesta, a hkrati v zelenem podeželskem okolju. Izveden je bil že ogled predvidenih lokacij  tabel, v prihodnjih tednih pa se bo te tudi postavilo. V Medvodah bosta postavljeni dve informativni tabli, v Mengšu pet, v Trzinu tri in v Vodicah devet.