Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Ministrica Mateja Čalušić na obisku 27.03.2024

Pretekli vikend je v Komendi potekal 29. Spomladanski kmetijsko obrtni sejem, ki ga je, skupaj z županom Komende in organizatorji, otvorila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić.

 

V sklopu svojega obiska si je, v petek, 22. 3. 2024, ogledala tudi Kmetijo Janhar v Hrašah in Krekovo središče v Komendi. Predstavili smo ji dva primera dobrih praks izvajanja LAS projektov. Kmetija Janhar je bila namreč vodilni partner pri projektu »Moj očka ima konjička dva«, Inštitut Antona Trstenjaka pa je v prejšnjem programskem obdobju v Komendi izpeljal kar tri projekte.

 

Ministrica je izrazila zadovoljstvo, da celotno območje Slovenije pokrivajo posamezne Lokalne akcijske skupine. Z zanimanjem je poslušala, katere so prednosti izvajanja projektov po principu »od spodaj navzgor« ter kje so še možnosti za izboljšave in poenostavitve.

 

Strinjali smo se, da je povezovanje različnih partnerjev osnova za grajenje uspešnih in zadovoljnih skupnosti. V LAS Za mesto in vas verjamemo, da bo v novem programskem obdobju izvedenih še več uspešnih projektov, ki predstavljajo dodano vrednost za lokalne prebivalce.