Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Likovno ustvarjanje v Vodicah 23.05.2024

Društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju – Barka, prijavitelj projekta Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi 2, skupaj s partnerji (DEOS Center Starejših Medvode, Občina Medvode, Vzgojno izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik, Medobčinsko društvo Sožitje, Zavod za ustvarjanje, raziskovanje in učenje Azum, Javni zavod Sotočje Medvode) organizira številne likovne kolonije.

 

Zadnja je bila izvedena 14. 5. 2024 v Vodicah. Načrtovali so, da bodo ustvarjali pod lipami, vendar jih je vreme pregnalo v Kulturni dom Vodice. Likovno kolonijo je otvoril podžupan Občine Vodice, g. Žiga Janžič, ki je poudaril pomembnost Barkinega prizadevanja za vključevanje ranljivih skupin v družbo in svet, kjer so ure prekratke in so t.i. marginalne skupine prepogosto potisnjene ob stran.

 

Po uradni otvoritvi dogodka sta mentorici slikarki Andreja Eržen in Renata Grmovšek nadaljevali s predstavitvijo likovne tehnike ter predlaganih motivov. V slednjih so se preizkusili člani Medobčinskega društva Sožitje Mengeš, učenci Vzgojno izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega Smlednik, starostniki DEOS Centra starejših Medvode ter uporabniki Društva Barka. Na koloniji so aktivno sodelovale tudi domače in tuje prostovoljke.

 

Namen dogodka ni bilo zgolj umetniško izražanje, temveč tudi medgeneracijsko povezovanje ter druženje udeležencev ob osvežilnih napitkih in tradicionalnih vodiških prestah, ki jim jih je zagotovila Občina Vodice.

 

 

Besedilo in fotografije so povzete iz spletne objave: Belim platnom smo zopet vdihnili življenje v Kulturnem domu v Vodicah.