Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Bili smo v Prlekiji 09.07.2024

V zadnjih dneh junija, 28. in 29. 6. 2024 je potekalo tradicionalno vsakoletno srečanje članov Društva za razvoj slovenskega podeželja. Udeležilo se ga je nekaj več kot 30 članov iz vse Slovenije, večinoma predstavnic in predstavnikov vodilnih partnerjev LAS.

 

Tokrat smo se odpravili na severovzhod Slovenije, kjer nas je gostil LAS Prlekija. Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik LAS Prlekija g. Franc Čuš, ki je poudaril, kako LEADER sredstva spreminjajo podeželje. Prvi del posveta je bil osredotočen na pripravo in objavo prvih javnih pozivov LAS v tem programskem obdobju. Svojo pripravo in Javni poziv so predstavili trije LAS, med njimi smo priprave predstavili tudi mi, LAS Za mesto in vas. Kot običajno se je odprla živahna razprava z vprašanji in podelitvijo izkušenj.

 

Po uvodnem posvetu smo si udeleženci še na terenu ogledali primere projektov financiranih s sredstvi LEADER, še posebej na področju dejavnosti in obrti, ki zagotavljajo kakovost življenja lokalnega prebivalstva in razvoj turizma. Obiskali smo Rokodelski center DUO Veržej, čebelarski muzej Tigeliprazgodovinsko naselbino Gradišče, cerkvico Žalostne Matere božje na Jeruzalemu s predstavitvijo zgodovine kraja in krajinskega parka ter degustacijo vin. Sobota je bila namenjena ogledu Babičevega mlina na Muri.