Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Problematika izvajanja CLLD v oddaji Tednik 31.01.2018

V oddaji Tednik na RTV SLO 1 (ponedeljek, 29. 1. 2018) je bil objavljen prispevek o problematiki izvajanja programa CLLD v Sloveniji in birokratskih postopkih pri potrjevanju vlog za sofinanciranje operacij s pomočjo mehanizma CLLD v programskem obdobju 2014–2020. V prispevku so bili predstavljeni konkretni primeri s katerimi se srečujejo LAS in komentarji predstavnikov Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) in Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (AKTRP), ki pa so bili v skladu z dosedanjim izvajanjem programa CLLD.

 

Za lokalni razvoj v Sloveniji je do leta 2020 na voljo dobrih 96 milijonov evrov iz treh evropskih skladov. A postopki prijave na razpise so tako zapleteni, da je moral vsak prijavitelj v povprečju najmanj trikrat vložiti dopolnila, na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter Agenciji za kmetijske trge pa potrebujejo najmanj pol leta za odločanje o posamezni vlogi.

 

Upamo, da bodo tudi takšni prispevki vplivali na ureditev odnosov med LAS in pristojnimi organi ter pospešili pripravo poenostavitev postopkov potrjevanja vlog in zahtevkov LAS.

 

Celoten prispevek si lahko ogledate na povezavi http://4d.rtvslo.si/arhiv/tednik/174516830