Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Decembrske aktivnosti v Krekovem središču 05.12.2019

V okviru projekta Krekovo središče 2 bodo v decembru potekali  ˝dnevi odprtih vrat˝ Krekovega središča v Komendi, v sicer že potekajo številne aktivnosti, z januarjem 2020 pa bomo pričeli še z dnevnim bivanjem starejših in razšijenimi vsebinami za neformalne oskrbovalce, prostovoljce, mladostnike in otroke. Praznični december bomo tako izkoristili za predstavitev vseh aktivnosti, na katerih bomo veseli vašega obiska. 

  

TOREK, 10. DECEMBER 2019

  

  • PLESNA TELOVADBA ZA SVOJCE, KI DOMA OSKRBUJEJO (izvaja Fizioterapija Reven) – ob 10ih

  

Plesna telovadba, pod vodstvom vaditeljice iz Fizioterapije Reven, je prvenstveno namenjena neformalnim oskrbovalcem – to je svojcem, ki oskrbujejo družinske člane, prijatelje ali sosede. Telovadba traja 50 minut in vključuje osnovne vaje za krepitev mišic ter plesne korake. Predznanje ni potrebno. Prijave zbira Fizioterapija Reven.

  

  • DELAVNICA 'DOBRA DRŽA ZA DOBRO OSKRBOVANJE' – ob 16:30

  

Številne raziskave kažejo, da imajo svojci, ki doma skrbijo za bolne ali ostarele družinske člane, zaradi nepravilnega dviganja in premeščanja le teh, pogosto težave s hrbtenico. V Krekovem središču 2 bomo zato 10.12.2019 organizirali delavnico ˝Dobra drža za dobro oskrbovanje˝ na kateri bodo družinski oskrbovalci spoznali kakšna je pravilna drža in kaj je pomembno za dobro držo početi (prikaz aktivnih vaj za krepitev). Naučili se bomo tudi pravilnih položajev, ki jih uporabljamo med vsakodnevnimi aktivnostmi.

  

Prijave sprejemajo v Fizioterapiji Reven, na tel. št. 05 99 32 701; GSM 064 252 802ali preko e-pošte: narocanje@t-2.si.

  

*Na delavnico pridite udobno oblečeni.

 

SREDA, 11. DECEMBER

  

 

PRIDI IN POGLEJ - Predstavitev  dnevnega bivanja v Krekovem središču z delavnico ohranjanja telesne kondicije – od 9ih do 13ih

 

 

Ob devetih vas vabimo v prostore Krekovega središča, ki si jih bomo skupaj ogledali, se    spoznali in se pogovorili o vaših idejah in željah, kako bi radi preživljali dopoldneve v hiši. Hiša je namenjena skupnosti, zato je to, kar se bo dogajalo v njej odvisno predvsem od vas. Za prvo srečanje bomo pripravili delavnico ohranjanja telesne kondicije primerno za vse starosti.

  

TOREK, 17. DECEMBER

  

 

PLESNA TELOVADBA ZA SVOJCE, KI DOMA OSKRBUJEJO (izvaja Fizioterapija Reven) – ob 10ih

  

 

Plesna telovadba, pod vodstvom vaditeljice iz Fizioterapije Reven, je prvenstveno namenjena neformalnim oskrbovalcem – to je svojcem, ki oskrbujejo družinske člane, prijatelje ali sosede. Telovadba traja 50 minut in vključuje osnovne vaje za krepitev mišic ter plesne korake. Predznanje ni potrebno. Prijave zbira Fizioterapija Reven.

 

SREDA, 18. DECEMBER

  

 

PRIDI IN POGLEJ  - Predstavitev dnevnega bivanja v Krekovem središču in kulinarična delavnic – od 9ih do 13ih

  

Ob devetih vas vabimo v prostore Krekovega središča, ki si jih bomo skupaj ogledali, se    spoznali in se pogovorili o vaših idejah in željah, kako bi radi preživljali dopoldneve v hiši. Hiša je namenjena skupnosti, zato je to, kar se bo dogajalo v njej odvisno predvsem od vas. Za tretje srečanje bomo pripravili kulinarično delavnico primerno za vse starosti.

  

*Vse aktivnosti so za udeležence brezplačne in se bodo izvajale v Krekovem središču, na Krekovi ulici 10 v Komendi.