Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Obisk LAS Dolina Soče 30.01.2023

Predstavniki krajevnih skupnosti, ki delujejo na Planoti (Šentviška Gora, Pečine in Ponikve ter okoliška naselja) si želijo urediti večgeneracijski center na Pečinah. V Komendi deluje projekt Krekovo središče, kjer se izvaja dnevno bivanje, poleti pa sta bila organizirana dva medgeneracijska počitniška tedna. Viktorija Drolec, predsednica Medgeneracijskega društva Komenda in Marta Grčar iz Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje sta našim gostom iz Posočja predstavili delovanje projekta in skupaj so prišli do številnih spoznanj, kako njihovo idejo o večgeneracijskem centru izpeljati čim bolje.

 

Posoški razvojni center, vodilni partner LAS Dolina Soče je bil pobudnik obiska. Na LAS Za mesto in vas smo z veseljem pripravili ogled več dobrih praks na našem območju.

 

Poleg Krekovega središča smo tako obiskali še Zavod 404 v Ljubljani in njihov projekt MOBI, kjer želijo s potujočo delavnico približati naravoslovne vsebine otrokom in mladini. Sledil je obisk Hiše 1797 v Dobu pri Domžalah in Muzeja na prostem v Trzinu, kjer smo lahko videli uspešne obnove in nadaljnje rabe objektov. Po kosilu na Mengeški koči smo nadaljevali z obiskom Zavoda Grunt. Na kmetiji Zadrgal uspešno deluje zavod ustanovljen z namenom zaposlovanja težje zaposljivih invalidov s podeželja v lokalnem okolju. Nazadnje smo obiskali že omenjeno Krekovo središče.

 

Veseli nas, da lahko uspešne zgodbe delimo in upamo, da bo teh še več, tako pri nas kot tudi v Posočju.

Prišlo je do napake!