Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Kulturno srce Trzina vabi v svet domišljije in gledališča 19.01.2021

Kulturno srce Trzina je projekt Občine Trzin, Zavoda Azum in KUD Franca Kotarja Trzin. Namenjen je obnovitvi kulturnega doma in oživitvi kulturne dejavnosti v lokalnem okolju. Posebna pozornost je namenjena vključitvi različnih ranljivih skupin v gledališko ustvarjanje. Zavod Azum bo v letu 2021 pričel z novimi programi za  iskalce prve zaposlitve in za dolgotrajno brezposelne, ki lahko prek zabavnih gledaliških veščin osvojijo nova znanja in načine vključevanja v družbo.

  

Neverjetno je, kaj vse lahko dosežemo z domišljijo in sproščenostjo! Če ste radovedni, preverite termine delavnic, ki bodo od januarja 2021 do decembra 2022 potekale v obnovljenem Kulturnem domu Trzin oziroma preko spleta. Delavnice gledališkega ustvarjanja so v okviru projekta brezplačne za vse.

  

»Delam prve korake v svet zaposlitve« - za iskalce prve zaposlitve: Prvi koraki  v svet zaposlitve so pogosto negotovi, previdno, ne da bi se iskalci zaposlitve polno zavedali svojih potencialov in kompetenc ter želja. Z uporabo metod pomoči z dramsko umetnostjo bodo lahko udeleženci v varnem okolju delili in raziskali svoje poglede, pričakovanja in strahove glede prve zaposlitve. V varnem okolju bodo lahko preko gledaliških tehnik preizkusili konkretne situacije.

  

TERMINI 2021

DELAVNICA: 27.1., 28.1., 29.1., 3.2., 4.2., 5.2. - VSE DNEVE OD 8.00-10.30

   

 

 

»Vem, da spet zmorem« - za dolgotrajno brezposelne osebe: Osebe, ki že dlje iščejo zaposlitev, se lahko soočajo z negativnimi čustvi, kot so slaba samopodoba, občutek nesmisla, pomanjkanje poguma ipd. Z uporabo metod pomoči z dramsko umetnostjo bodo lahko udeleženci v varnem okolju preizkusili različne situacije, ki so jih, ali jih bodo doživeli ob ponovnem vstopanju na trg delovne sile (pri razgovorih, telefonskih klicih, na poskusnem delu, pretekle izkušnje, …). Termine delavnic najdete na spletni strani zavoda Azum.

  

TERMINI 2021

FEBRUARSKA DELAVNICA: 10., 11., 12., 17., 18., 19. - VSE DNEVE OD 8.00-10.30

   

Delavnice izvaja Saša Hudnik iz Zavoda Azum, etnologinja in kulturna antropologinja, ki je na poti k magisteriju Pomoči z umetnostjo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Mentorica ima bogate izkušnje z delom z osebami s posebnimi potrebami in osebami iz različnih kulturno-socialnih okolij, z gledališkim ustvarjanjem ter z vodenjem delavnic, ki vključujejo elemente umetnostne terapije.

 

Več si lahko preberete iz zloženke v priponki ali obiščite spletno stran https://zavodazum.com/kulturno-srce-trzina/, oziroma nas pokličite na 040 397 252 (Saša) ali nam pišite na zavod.azum@gmail.com.