Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Kaj smo izvedeli na prvem podjetniškem zajtrku? 17.02.2021

V sredo, 10.2.2021, se je na spletni platformi ZOOM odvil prvi podjetniški zajtrk Za vas, podjetniki, iz niza šestih brezplačnih podjetniških zajtrkov, z naslovom Poslovno načrtovanje je ključ do najboljših rezultatov.

  
Partnerji v projektu, GZS Zbornica osrednjeslovenske regije, Društvo AIA - Mladinski center Mengeš in Cene Štupar – CILJ, smo gostili župana Občine Domžale Tonija Dragarja, ki je poudaril, da je sodelovanje v podjetniškem ekosistemu ključnega pomena. Izpostavil je, da je trenutno na voljo tudi Javni razpis za posojila s subvencionirano obrestno mero za spodbujanje razvoja podjetništva v občini Domžale za leto 2021, v višini 1.500.000,00 EUR razpisane vsote posojil. Poudaril je tudi pomen in rezultate sodelovanja vseh deležnikov v okviru občin LAS, ki se odraža tudi v projektu Za vas, podjetniki, katerega namen je dvig podjetniških kompetenc.


Poleg župana smo gostili še g. Vinka Juharta, solastnika družinskega podjetja JUVI, mag. Mojco Šimnic Šolinc, direktorico Tosame, go. Vesno Goršek iz Društva Verjamem vate in red. prof. dr. Matejo Drnovšek s Katedre za podjetništvo Ekonomske fakultete Ljubljana.

  
Gostje so delili svoje zgodbe in se strinjali, da podjetnike povezuje strast do svojega dela, ki preraste v osebno poslanstvo. Poleg tega je nujno, da so v podjetju jasno opredeljene in razmejene funkcije, prav tako pa je ključno postavljanje ciljev, ki predstavljajo zemljevid za razvoj organizacije in za pridobivanje povratne informacije ali smo prispeli na zastavljeni cilj. Poznati moramo sami sebe, svojo organizacijo, segmentacijo kupcev, trg in pri tem moramo veliko pozornosti posvečati likvidnim sredstvom in načinom financiranja naše rasti. Izpostavili so tudi disciplino, srčnost, že omenjeno strast, ter gradnjo dobrih odnosov znotraj svojih podjetij in poslovnimi partnerji, kar nas celostno pripelje do želenih rezultatov.

  
Pridružite se nam tudi na naslednjih brezplačnih zajtrkih:

  
• Postavite tarčo na trg in merite, 17.2.2021

  
• Učinkovitost v prodaji – različna orodja – 3.3.2021

  
• Socialni mediji in novi trendi komuniciranja – 10.3.2021

  
• Finančni prijemi za vsakogar – 17.3.2021

  
• Vzvodi poslovnega okolja za vaš uspeh – 24.3.2021

  
Poleg tega lahko že predhodno označite svoj interes za brezplačno Podjetniško akademijo in Podjetniški inkubator, v okviru katerih boste lahko skupaj s strani izkušenih podjetnikov in mentorjev, ki se dnevno srečujejo s podjetniškimi izzivi, nadgradili svoje podjetniško znanje in poslovanje.

  
Obvezna predhodna prijava na zajtrke: http://bit.ly/3rFKCdo
Več o projektu: https://www.cene-stupar.si/sl/projekti/za-vas-podjetniki

 

Pripravila: Sanda Jerman, Cene Štupar – CILJ