Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Lokalno je zdravo spodbuja prehransko samooskrbo 08.06.2021

Na temo Prehranska suverenost lokalne skupnosti sta bila organizirana dva predavanja:

  

- 20. 5. 2021 v sadovnjaku pri podružnični šoli Topol na Katarini;

- 4. 6. 2021 na vaškem trgu v Smledniku.

  

Predavanja izvaja g. Anton Komat, ki zagovarja cilj vzpostavitve okolja za ponovni zagon lokalne ekonomije, tako skozi zadruge pridelovalcev hrane kot skozi obrtne zadruge.

  

Odzivi udeležencev so bili izredno pozitivni, nekaj jih želimo deliti z vami:

  

Naše dosedanje delo se je nadgrajevalo, povezovalo v načine bivanja, ki omogočajo razvoj človeštva in narave. Obilo praktičnih primerov iz Slovenije. Iskrena hvala vsem sodelujočim, posebej pa Antonu Komatu za navdihujoče predajanje vedenja, Aleksandri Koprivnikar in občinskim predstavnikom za vztrajnost pri zagonu projekta. Se veselim nadaljevanja,..

Jakob Šubic, Topol pri Medvodah

  

Gospod Komat, s svojim znanjem, izkušnjami - in smislom za humor - na svojih predavanjih zelo jasno prikazuje prehrambneno problematiko na svetovni ravni!Na današnjem srečanju je predstavil kmetijsko politiko v Sloveniji in jo primerjal s tem kar se dogaja po svetu. Poudaril je pomembnost lokalnih skupnosti in samooskrbne pridelave hrane. To je prihodnost in edina možnost preživetja za človeštvo.

Milan Meden

  
Organizacija takšnega dogodka, povabilo vaščanom, izmenjava mnenj in spodbude, da uživamo lokalno pridelano hrano je neprecenljiva. Še posebno v časih, ko se človeške vezi razhajajo. Hvala zadrugi Jarina in g. Komatu, da tako z navdušenjem navdihujeta in izobražujeta ljudi.

Andreja