Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

EkoReka 2022 v Športnem parku Mengeš 14.06.2022

EkoReka – od kopalk do kina ob Pšati


EkoReka je celodnevni dogodek, ki bo potekal v soboto, 18.6.2022, ponovno v Mengšu, ob reki Pšati in drevoredu, ki vodi do Hotela Harmonija, med 9.00 in 22.00 uro. Na dogodku bomo ozaveščali o lokalni vrstni pestrosti vodnih živalih in pomenu ohranjanja prosto tekočih in naravnih rek. Dogodek organiziramo Zavod REVIVO, HD&H in AIA – Mladinski center Mengeš.


Kaj smo za vas pripravili?

 

Pridite spoznavati reko Pšato skozi oči raziskovalcev. Tako boste lahko iskali majhne skrite rečne živali iz reke Pšate, sestavljali puzzle, ustvarjali, poslušali zgodbe, si poslikali obraz, izmenjali oblačila, delili recepte in bili pri tem pozorni na količino uporabljene vode med kuho ter se udeležili še številnih drugih aktivnosti, ki jih pripravljamo, ob tem pa se zabavali in se družili.
Z nami bodo likovniki iz Likovnega društva Mengeš, ki vas vabijo, da se sprehodite skozi galerijo na prostem, v okviru svojega tradicionalnega projekta Sprehod ob Pšati in si ogledate njihove motive obrečnih in vodnih živali. Na dogodku bo na ogled tudi razstava z naslovom Iz spomina Kamniške Bistrice. Vsi mladi pa vabljeni, da se kot ribe preizkusite na popotovanju in dričanju do izvirnega dela rek, preko številnih ovir in rečnih preprek na slavnem Ribjem poligonu. Kopalke in brisača so skoraj obvezne.


V večernih urah vas vabimo, da se udeležite okrogle mize o delu in prizadevanjih žensk v boju za naravo, sledil bo kino na prostem, v katerem bomo predvajali najnovejši slovenski dokumentarni film z naslovom Zgodba Save, idejnega vodja Roka Rozmana in režiserja Rožleta Bregarja. Filmu bo sledil pogovor o rekah in naraščajočih pritiskih nanje.


Kdo vse sodeluje?


Na dogodku bodo z nami sodelovali tudi Lokalna iniciativa 3h za Pšato, Društvo za opazovanje in preučevanje ptic, skupina Za Savo, Mladi za podnebno pravičnost, Rod skalnih taborov, Ribiška družina Bistrica-Domžale, Gimnastični klub Leon, LeeWay Collective, Varuhinja rek, Civilna iniciativa za Kamniško Bistrico in drugi. Hvala vsem za pomoč in sodelovanje. Več informacij najdete na FaceBook strani projekta Tokovi prihodnosti.

Prišlo je do napake!