Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Iz spomina Kamniške Bistrice 25.07.2022

Na razstavi si bo mogoče ogledati predstavitev porečja Kamniške Bistrice in Pšate pred dobrim stoletjem in danes. Na razstavi si bo mogoče ogledati tudi kratek film ''Iz spomina Kamniške Bistrice''. 

 

Ob razstavi Iz spomina Kamniške Bistrice so pripravili tudi kratek istoimenski film, v katerem so opozorili na neprimerno in netrajnostno upravljanje z reko ter mačehovski odnos, ki ga gojimo do Kamniške Bistrice in njenih pritokov. V filmu nastopata Pavle Pevec in Matej Godec (RD Bistrica Domžale), naratorka je Ana Aleksandra Zupančič (Šola retorike), film je posnel in montiral Max Petač (Max Visuals), režiral pa Damjan Habe (HD&H - usposabljanje in svetovanje) ob pomoči Eve Horvat (Zavod REVIVO).

 

Film si je mogoče ogledatu TUKAJ.

 

Potujoča razstava z naslovom Iz spomina Kamniške Bistrice je razstava o reki in njenem življenju. Osnovo razstave predstavljajo slikoviti zemljevidi in fotografije iz starih časov ter čisto sveži posnetki reke. Tem so dodali risbe otrok z natečaja Pozabljena reka in zastave, ki so jih prav tako izdelali otroci, in sicer v sklopu praznovanja Svetovnega dneva rib selivk, ki je potekalo prav v času odprtja razstave. Vsaka naslednja razstava pa bo dobila nekaj novih zemljevidov in fotografij z območja, kjer bo gostovala. Razstave nas opomnijo, kakšne so bile reke nekoč, kakšne so danes in kakšne bi morale biti.

 

Več podatkov o razstavi najdete tudi TUKAJ.