Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Kruta resnica o vodi - Kam s Pšato? 15.09.2020

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na dveh javnih dogodkih, ki jih to jesen izvajamo v okviru projekta EVREKA II v Domžalah in Mengšu.

 

 

V četrtek, 22. oktobra, bomo v Mengšu pri Športnem parku ob Pšati, med 9:00 in 17:30 skupaj z vami raziskovali redko opažene vodne organizme reke Pšate, nato pa se bomo ob 18.00 preselili v dvorano Mladinskega centra Mengeš (AIA), kjer si bomo skupaj ogledali 30-minutni dokumentarni film Love Flows (Ljubezen teče) ter se pogovorili o upravljanju z reko Pšato danes in v prihodnosti. Okrogla miza Kruta resnica o vodi je namenjena spoznavanju različnih, pogosto nasprotujočih si stališč o upravljanju s Pšato. Razpravljali bomo o ekološki celovitosti reke, gradbenih posegih vanjo, protipoplavnih ukrepih, izvajanju civilne zaščite in še marsikaj zanimivega. Vabimo vas ne le k poslušanju, temveč k aktivnemu podajanju svojih stališč in želja glede prihodnjega upravljanja s Pšato.

  

V torek, 29. septembra, se nam lahko pridružite pri ogledu dokumentarnega filma A Plastic Ocean v Centru za mlade Domžale, ki mu bo sledil pogovor z znanstvenico dr. Andrejo Palatinus. Andreja nam bo pojasnila kako se s plastiko spopadamo v Sloveniji, odgovarjala pa bo tudi na vaša vprašanja.
  

Na obeh dogodkih se bomo držali vseh omejitev in smernic za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19, zato vas prosimo, da se na ogled obeh dokumentarnih filmov in/ali okrogle mize prijavite na eva.horvat@ozivimo.si. Število mest je omejeno.

  

Dogodka v sodelovanju organiziramo Zavod REVIVO, HD&H, Mladinski center Domžale, AIA - Mladinski center Mengeš in A Plastic Ocean Foundation. Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt EVREKA II se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.

Prišlo je do napake!