Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Vabljeni na javni dogodek EkoReka 16.06.2021

Veseli smo, da lahko ponovno izvedemo medgeneracijski dogodek za otroke, starše, dedke in babice s področja ekologije, biologije in poznavanja voda.

  
Pridružite se nam na dogodku EkoReka, ki bo v soboto, 19. junija, v Športnem parku Mengeš. Aktivnosti bodo zanimive, zabavne, poučne in primerne za vse. Pridite!

  
Dogodek bomo začeli ob 7:30 s člani Šole zdravja, s katerimi se bomo dodobra razmigali. Ob isti uri bomo v sodelovanju s člani in prostovoljci ekološkega gibanja »3h za Pšato« organizirali čistilno akcijo in odstranitev tujerodne invazivne rastline japonski dresnik na brežinah Pšate in v okolici. Prav bo prišel vsak par rok za dodatno pomoč.

  
Med 9:00 in 19:00 spoznajte (ob)vodne živali reke Pšate. Od blizu si boste lahko ogledali in dodobra spoznali ribe, kačje pastirje, ptice, vodne nevretenčarje in se udeležili številnih drugih aktivnosti povezanih z vodo. Za zabavo in izobraževalno noto bodo poskrbeli Zavod REVIVO, Ribiška družina Bistrica-Domžale, taborniki Rod Skalnih taborov Domžale, AIA – Mladinski center Mengeš, Društvo BIODIVA, Društvo za opazovanje in preučevanje ptic, Slovensko odonatološko društvo, Zavod 1-2-3 in Mladi za podnebno pravičnost.

  
Poskrbeli bomo tudi za športne aktivnosti. Kako kot riba prečiti številne ovire in se prebiti po toku navzgor do najboljših drstišč? Pot bo mokra, strma in polna ovir, zato vzemite s seboj rezervna oblačila. Za športni izziv bo poskrbel Gimnastični klub Leon.

  
Vsi pa ste vabljeni, na okroglo mizo ob 10:00 z naslovom »Kamniška Bistrica na križišču interesov« na kateri se bomo z biologinjo Polono Pengal (Zavod REVIVO), županom Občine Trzin Petrom Ložarjem, Juretom Košutnikom (Občina Domžale), dr. Miho Mikljem (MZPP) in dr. Joštom Sodnikom (Tempos d.o.o.) pogovorili o prihodnosti reke Pšate in vodami, ki so del porečja Kamniške Bistrice. Okroglo mizo bo moderiral Damjan Habe (HD&H).

  
Pridružite se nam - sami, z družino, prijatelji, sorodniki ali med sprehodom.