Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Vabljeni na Biciklatorij v Medvode 12.09.2019

V četrtek 19. 9. in petek 20. 9., od 10. do 14. ure, vabljeni na novo ploščad ob tržnici Medvode, kjer boste lahko preizkusili kreativni park kolesarske varnosti – Biciklatorij.

  

Kreativni park kolesarske varnosti je zanimiv in zabaven interaktivni park za otroško, mladostniško in družinsko publiko. Soočili se boste z osmimi osnovnimi izzivi kolesarske varnosti in osvojili »pravila igre« prek medsebojnega tekmovanja v sproščeni in ustvarjalni atmosferi. Vsi izzivi so zasnovani kar se da »življenjsko« in tako še dodatno spodbujajo direkten prenos pridobljenih veščin v vsakodnevno kolesarsko prakso. Izzivi bodo potekali pod vodstvom izkušenih izvajalcev skupine »Tretja roka«, ki bodo poskrbeli za varnost udeležencev in hkrati prilagajali svoj pristop in težavnostno stopnjo izziva vsakemu posameznemu obiskovalcu.

  

Skupina »Tretja roka« je osredotočena primarno na interaktivne dogodke v javnem prostoru. Od ustanovitve leta 2015 so s projektom »Closetland / Omare stare šare« nastopili na več kot tridestih festivalih umetnosti v javnem prostoru v kar dvanajstih evropskih državah. Ustvarili pa so tudi večje število posebnih / tematskih dogodkov za zunanje naročnike (med drugimi tudi za: Festival Klovnbuf, Neuhardenberg Museum, Tehnološki park Ljubljana, Waltham Forest Council, Mura Scenario Design, Občino Kamnik, itd). Več informacij o skupini lahko najdete na www.playthecity.org

  

Dogodek se izvaja v okviru projekta E-nostavno na kolo v času Evropskega tedna mobilnosti.