Občina Domžale
Občina Komenda
Občina Medvode
Občina Mengeš
Občina Trzin
Občina Vodice
Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika
Nazaj na seznam

Kolesarjem prijazen ponudnik 21.09.2020

V duhu praznovanja velike zmage naših svetovnih zmagovalcev v kolesarjenju pošiljamo vabilo in spodbudo vsem, ki s svojim delom in aktivnostmi stremite k razvoju kolesarskega turizma. Kolesarjenje je ena pomembnih smernic slovenskega turizma, zato vas vabimo, da sodelujete v »zeleni zgodbi« in prispevate k izboljšanju kolesarske turistične ponudbe.

  

Pridružite se nam na delavnici KOLESARJEM PRIJAZEN PONUDNIK, ki bo v sredo, 7. 10. 2020, ob 10.00 v prostorih športne dvorane Medvode.

  

PROGRAM DELAVNICE:
• seznanitev s projektoma »E-nostavno na kolo« in Gorenjskim kolesarskim omrežjem;
• predstavitev obstoječih sistemov certificiranja v Sloveniji in tujini;
• predstavitev koncepta standardizacije »Kolesarjem prijazen ponudnik«;
• priporočila za pridobitev naziva »Kolesarjem prijazen ponudnik«.

  

V času 2-urne delavnice je predviden odmor za kavo, čas za razpravo in po želji ogled že izvedenih objektov iz projekta E-nostavno na kolo v Medvodah. Udeleženci delavnice se boste lahko udeležili tudi ogleda dobre prakse na Bledu in Bohinju, ki bo izveden dne, 14. 10. 2020.

  

Kolesarska destinacija je privlačna takrat, ko se kolesarji v njej dobro počutijo. K temu prispeva kolesarjem prijazna ponudba v nastanitvenih objektih, gostiščih, trgovinah, na turistično-informacijskih centrih, kolesarskih servisih in pri vseh ostalih poslovnih subjektih, ki jih kolesarji koristijo v času svojega obiska. 

  

Dogodek organizira LAS Za mesto in vas skupaj z JZ Sotočje Medvode in strokovnim sodelavcem Andrejem Zalokarjem. Udeležba je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava do 30. 9. 2020 na elektronski naslov: las-zmv@rralur.si ali po telefonu 01 306 19 05 z navedbo imena, priimka, naslova bivanja in kontaktnih podatkov (zaradi ukrepov povezanih s korona virusom).